14 augustus 2016
Een liefhebbend hart is de meest waarachtige wijsheid.

Charles Dickens  
 
Indien we in detail kijken naar de wijzen waarop het hart en de hersenen met elkaar communiceren zien we een viertal gebieden. Gisteren hebben we al de neurologische verbinding bekeken nu volgen de andere drie.
Biochemisch; in het hart wordt een balans hormoon ANF geproduceerd. Dit hormoon speelt een grote rol in ons lichaam en bereikt via de bloedbaan vele organen. Ook draagt dit hormoon bij aan de vermindering van de stress hormonen en het speelt een positieve rol in onze geslachtsorganen en ons immuunsysteem.
Biofysisch; het hart creëert een krachtige bloeddrukgolf die snel door de gehele bloedbaan rolt en die wij voelen als onze pols.
Energetisch; het hart produceert een elektro magnetisch veld dat ongeveer 5000 keer sterker is dan het veld van onze hersenen. Niet alleen heeft dit invloed op ons gehele lijf, maar ook daarbuiten is het makkelijk waarneembaar.
Ons hart heeft dus een grote invloed op ons denken en daar valt niet aan te ontkomen. Gelukkig is het eenvoudig mogelijk ons hart positief te beïnvloeden door gebruik te maken van de mogelijkheid ons hart in balans te brengen met gerichte aandacht en positieve gevoelens.
We kunnen ons daarbij laten ondersteunen door bio-feedback. Meer weten? Neem contact op. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor