5 oktober 2016
Worrying is using your imagination
to create something you don't want.

Abraham
 
Niet voor iedereen, maar voor hen die geregeld last hebben van de "wat als" blues of te wel een negatieve spiraal van gedachten hierbij een handreiking.
"Wat als" gedachten zijn gedachten die eigenlijk negatieve voorspellingen van de toekomst zijn. Door het "wat als" sneeuwbal effect raken we gefrustreerd, machteloos en ontwikkelen we uiteindelijk fysieke klachten.
Gelukkig kun je er wat aan doen met de volgende drie acties: Herkennen, Vervangen en versterken.
Voor het herkennen is het van belang dat je de wat als gedachte zodra hij opkomt opschrijft. Zonder hierin tijd te steken slipt er teveel tussendoor omdat het zo'n gewoonte voor je is. Nadat je de gedachtes hebt opgeschreven ga je op zoek naar de diepst liggende laag van angst die er onder zit. Je pelt als het ware de ui totdat je bij de kern bent gekomen.
Bedenk nu voor deze kern een positief geformuleerde vervanging in de vorm van een "Ik" boodschap. Komt er dan weer een negatieve gedachte stel je dan het woord STOP voor in neon letters.
Vervolgens ga je over tot het versterken van je nieuwe positieve overtuiging door hem bij iedere gelegenheid te herhalen.
Zo verander je in drie simpele stappen je "wat als" gedachten en daarmee ook de wijze waarop je in het leven staat.
De kracht van een positief geformuleerde "ik-boodschap" is het groots als hij zo dicht mogelijk bij je ligt. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor