2 november 2016
Loop langzaam.
Haast je niet.
Elke stap brengt je naar het beste moment van je leven;
het huidige ogenblik.

Thich Nhat Hanh  
 
Ben je eenmaal in staat te sporten op een lage intensiteit dan kun je heel voorzichtig de duur wat gaan uitbreiden. Het opbouwen van conditie is een geleidelijk proces dat over enkele maanden verloopt.
Met één keer per week sporten handhaaf je in grote lijnen je niveau, met twee keer bouw je langzaam op en met drie keer per week kun je echt stappen maken.
Meer is vaak in het begin te belastend. Laat dat over aan de topper of als je later toe bent aan het volbrengen van een wedstrijdje, in opbouw naar die wedstrijd.
Denk daarbij zeker aan je rust. Daar hoort ook de warming up en de cooling down bij rond de training, die bevordert het herstel na de inspanning.
De lichte training mag iets langer duren en is gericht op het verbeteren van je basisuithoudingsvermogen, het stimuleert je vetverbranding en is dus prima geschikt om je gewicht te helpen beheersen.
Belangrijk bij dit alles is dat je veel vocht tot je neemt en dat je tijdens de belasting in staat bent een gesprek te voeren. Betekent dit dat je bijna wandelt, doe dit dan.
Morgen gaan we nog een stapje intensiever. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor