7 november 2016
Ik sliep en droomde dat het leven niets dan Vreugde was.
Ik ontwaakte en ontdekte dat het leven Plicht was.
Ik vervulde mijn Plicht en ontdekte dat het leven Vreugde was.

Paulo Coelho.
 
Voor deze maandag een paar overdenkingen over werk. Door te werken ontdekken we dat we zonder de ander niet kunnen leven en dat de ander ons ook nodig heeft.
Er zijn twee soorten werk. Het eerste soort doen we omdat er brood op de plank moet komen. We verkopen hiervoor onze tijd, zonder mogelijk te beseffen dat we die nooit meer terug kunnen kopen. Als we dan eindelijk niet meer hoeven te werken zijn we te oud om er van te genieten.
Je kunt er echter ook voor kiezen datzelfde werk voor datzelfde brood op de plank een daad van liefde te laten zijn, een daad van toewijding aan de ander.
Dat werk verandert dan in een Offerande, hoe meer je je genegenheid deelt, hoe meer je genegenheid zich vermenigvuldigt.
Het is onmogelijk de grootsheid en het belang van wat je doet geheel te doorgronden. Het is daarvoor wel van belang verder dan het materiële te kijken. Door bezieling in je werk te leggen leert de ander van je te houden en jij leert van de ander te houden door wat hij je biedt.
Probeer vandaag dus je werk eens anders te benaderen en ga op zoek naar wat het jou allemaal brengt. Ga voorbij het materiële en kijk wat je kunt leren van de mensen om je heen. Geniet van de lessen of ze nu positief of negatief zijn, ze stellen je in staat te groeien en nog meer uit dit leven te halen.
Gelukkig het is maandag! 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor