10 november 2016
Iemand wees het me aan,
en ik vond het zelf.

Lew Welch  
 
Hoe belangrijk is voor jou je lichaam?
Een, in principe, simpele vraag waarop het goed antwoord vaak pas komt nadat je er toch even over hebt nagedacht. In indirecte zin wordt ons lichaam vaak gebruikt om ons af te reageren. Bijvoorbeeld wanneer iets niet lukt of wanneer we iets vervelends hebben meegemaakt. Dit gebeurt vaak onbewust. Maar ook al gebeurt het onbewust je lichaam ervaart wel de vaak, negatieve gevolgen.
Heb je een lichaam of ben je je lichaam? Je kunt je lichaam vergaand vergelijken met je huis. Je woont en leeft erin. Je groeit erin op en als het ouder wordt heeft het vaak meer karakter maar ook wat meer onderhoud nodig en ondanks dat komen er toch wat meer gebreken aan de oppervlakte. Je kunt de sfeer veranderen door de inrichting aan te passen net zoals je je humeur kan veranderen door jezelf te trakteren op een sauna of een avondje weg.
Het grote verschil zit hem erin dat je je huis kan verkopen, (met verborgen gebreken?) maar je lichaam ben je. Gezondheid is dus essentieel voor je bestaan.
Vanuit die optiek is de vraag van het belang van je lichaam dus een hele fundamentele. Niet een waar je je ogen voor wilt sluiten.
Besef dat je op ieder moment kunt veranderen en ga ervoor. 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor