23 december 2016
Try not to become a man of success,
but rather try to become a man of value.

Albert Einstein  
Ook al weten we nog zo goed wat we willen, toch kunnen er zich gelegenheden voordoen die ons uit ons evenwicht brengen. Soms lijkt het alsof we onszelf niet meer herkennen.
Veelal heeft dit te maken met een (tijdelijke) verschuiving in ons persoonlijkheidspatroon. Hal en Sidra Stone hebben ons met Voice Dialogue een heel elegante methode aangereikt om de verschillende subpersoonlijkheden te onderzoeken.
Voice Dialogue is een dialoog met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken.
Deze ikken komen voor in tegengestelde paren. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Vaak identificeren we ons met één of meer deelpersoonlijkheden, waarmee we hebben leren leven, onze zogenaamde "primary selves", terwijl de tegenovergestelde delen van ons tevergeefs hun stem proberen te laten horen.
In Voice Dialogue worden de verschillende 'ikken' uitgenodigd om vrijuit te spreken, om zich in al hun energie te manifesteren. Vrijuit wil zeggen zonder tussenkomst van het ego, dat zich meestal met de kritische deelpersoonlijkheden zoals de 'controleur' en de 'criticus' identificeert.
Durf je de uitdaging aan en je verdrongen ikken te onderzoeken?
 



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor